15 футболни клуба и 28 отбора ще участват в турнира „Ние сме бъдещето – Велинград Къп 2019”, организиран от Олимпия Футбол Клуб, съвместно с БФС, БАМФ, и по програма Grassroots.

В периода 1-5 април 2019 г. Спа столицата на Балканите – Велинград ще бъде най-горещата точка за футболни емоции. Турнирът среща подкрепа и от община Велинград, като желанието на организаторите е той да се превърне в традиционен.

Участие в отделните възрастови групи ще вземат столичните грандове ПФК Левски и ПФК Славия, както и ПФК Ботев Враца, Олимпия Футбол Клуб, ФК Вихрен Сандански, ПФК Банско, ФК Бароко, ФК Кюстендил, ПФК Видин, ФК Болярчета, отбора на домакините от Велинград – ФК Чепинец, ФК Спартак София, ФК Левски - гр. Левски.

Тазгодишното издание ще се играе във формат футбол 9, за деца, родени 2008 г., формат футбол 7 за деца, родени 2009 и 2010 г. Най-малките участници от набор 2011 ще играят във формат Футбол 5.

Освен за призовите места, децата ще се борят и за място в „Идеалния отбор” във всяка възрастова група.

Организаторите са подготвили много изненади и награди за всички участници и гости, а според спортния директор на Олимпия Футбол Клуб – Милен Гаджев - най-големият победител от подобни събития е българският футбол.

Според Гаджев огромната масовост, която има в момента, ще даде резултати и много скоро нивото на футбола в България ще се повиши изключително много. Всичко е въпрос на време и на качествена работа.

Очаквайте резултати и всичко най-интересно от турнира само в GLAS.BG.