С изразителна победа стартира отбора на Млада Гвардия с.Розово в зоналното първенство Футбол 7 област Стара Загора. Възпитаниците на младия треньор Мариян Василев сразиха връстниците си от Чирпан с 4:1.

Първото полувреме бе равностойно ,като и двата отбора гледаха по скоро да не допуснат гол отколкото да отбележат и закономерно на края на първата част се оттеглиха при нулево реми.Второто полувреме започна силно за Гвардейците ,които откриха резултата след гол на Радослав Велев.Отбора от с.Розово продължи с вихрените атаки,но липсата на концентрация и точност в последната третина не позволиха на отбора да отбележи така важният втори гол и се прибраха след второто полувреме с гол аванс.Третото полувреме започна,както завърши второто с атаки за отбора на Млада Гвардия,но напук на логиката след индивидуална грешка отбора на Чирпан успя да изравни.Голът не стъписа отбора на с.Розово и те бързо върнаха попадението след нов гол на Радослав Велев.

Атаките пред вратата на Чирпан се редяха една след друга и след няколко пропуска логичното се случи Йоан Бетев с попадение от центъра направи резултата 3—1 .Въпреки комфортната преднина играчите на треньора Мариян Василев не смъкнаха оборотите и заслужено стигнаха и до 4 гол ,като негов автор стана Милен Нанев който преди това се отчете и с две асистенции .Двубоят бе по специален за Марат Асан който е родом от Харков ,Украйна който дебютира.

Асан се включи силно въпреки,че е с 4 години по малък от съотборниците си и се понрави с няколко добри отигравания,като дори бе близо до асистенция.След тази победа Млада Гвардия заема 10 място във временното класиране,а следващата седмица среща Верея 2.

"Доволен съм от показаното.Стояхме добре тактически,бяхме разнообразни във фаза атака имам забележка само към конкретни ситуации в които не бяхме достатъчно концентрирани,но вярвам,че ще изчистим и тези неточности до следващия двубой.Доволен съм от себераздаването на всички деца", заяви пред Glas.bg наставникът на децата Мариян Василев.