Ботев загуби с 0:1 от Лудогорец в дербито от 17-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се проведе на естествен терен номер 1 на базата в Коматево.

Двубоят бе оспорван и футболът отстъпи пред битката на терена. Равностойни мминути белязаха началото на мача. В 18' разградчани можеха да открият резултата. След атаака отдясно и центриране топката бе избита, но попадна в краката на Петър Караангелов, който веднага шутира от десетина метра. Изстрелът му обаче срещна гърба на бранител на "канарчетата". В 29' все пак гостите поведоха. Димитър Митков изпълни неспасяемо пряк свободен удар и даде аванс на Лудогорец. В 37' Ботев можеше да изравни. Тодор Петков шутира от 40 метра, но топката мина на сантиметри над напречната греда на стража Дамянов. Пет минути по-късно Димитър Тонев пробва силата на своя удар с левия крак, но Дамянов спаси. Минута по-късно разградчани получиха пряк свободен удар в непосредствена близост до пеналта. Зад топката застана капитанът Иван Йорданов. но шутът му с левия крак профуча край страничния стълб.

След паузата "жълто-черните" бяха по-активния тим на терена, но рядко достигаха до добри възможности. В 64' "канарчетата" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар по диагонал на вратата. Габриел Земярски стреля силно с левия крак под гредата, но отново вратарят на гостите се оказа последна преграда пред гола. Десет минути по-късно и Благовест Данчев имаше възможност да изравни с изтрел от пряк свободен, но ударът не затрудни стража на Лудогорец. Малко по-късно и Димитър Тонев пробва от подобна позиция, но също без успех. До края на срещата Ботев пресира съперника, това обаче не даде резултат.