Ботев победи с 2:1 Етър в мач от 17-ия кръг на Елитната юношеска група до 15 години. Срещата се проведе на изкуствения терен на базата в Коматево.

Двубоят започна с лек превес във владеенето на топката за пловдивчани. В 7' обаче при контраатака "болярите" откриха резултата. След центриране отдясно стражът на "канарчетата" Кристиан Кръстев първоначално улови топката, но впоследствие я изпусна във собствената си врата - 0:1. Радостта за гостите бе кратка. В 12' Ботев изравни. След добра атака на "канарчетата" отдясно Никола Илиев пусна към Теодор Андреев, който шутира веднага, топката се отклони от бранител и попадна в мрежата зад Никос Рашков. В 23' "жълто-черните" бях близо до пълен обрат. Асен Митков пресече подаване в наказателното поле на Етър, преодоля вратаря, но изстрелът му от много малък ъгъл попадна от външния край на мрежата. В самия край на частта гостите на два пъти имаха шанс да отбележат, но мерникът на играчите им изневери.

Втората част стартира равностойно. В 40' гостите останах с човек по-малко на терена, след като Калоян Ненчев получи червен картон за грубо влизане. С числен превес Ботев наложи преса на Етър. В 52' това даде резултат. При постепенна атака на "канарчетата" Никола Илиев получи на около 10 метра от пеналта и с мощен шут реализира за 2:1. В последвалите минути Ботев владееше инициативата и търсеше трети гол, но "болярите" се защитаваха добре, а и удариха на "жълто-черните" не намираха очертанията на вратата.