Локомотив победи с 3:0 Сокол (Марково) в регионално дерби, част от 17-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на изкуствения терен на Лаута.

Двубоят започна равностойно. В 8' марковци изпуснаха отлична възможност за гол. След центриране от фаул Николай Дудов свали към Илия Смилянов, но бившият капитан на Локо не намери рамката на вратата от 5 метра. В 26' отново Смилянов пробва да открие резулата. Халфът финтира съперник и стреля от 20 метра, но изстрелът му профуча на педя от страничната греда. Последваха добри минути за Локо. "Черно-белите" отправиха три удара в посока вратата на съперника в рамките на шест минути. Стоян Татаров, Даниел Димитров и Николай Джелебов пробваха удари от дистанция, но стражът Димитър Аргиров се справи.

В първите минути след почивката Сокол бе по-активния тим. В 47' Йовко Зайков шутира силно от 25 метра, ударът му обаче бе спасен. В 50' след атака отляво Георги Коев получи и продължи към Алекс Колев, който стреля по земя, но отново Кристиан Томов спаси. Три минути по-късно гостите от Марково имаха претенции за дузпа. След центриране отляво топката попадна в Йовко Зайков, който финтира бранител в "черно-бяло" и бе препънат, но сигнал не прозвуча. В 61' Сокол получи фаул на центъра. Илия Смилянов прати топката в наказателното поле, а там Николай Дудов надскочи всички, ударът му с глава премина в страни от вратата.

В 66' Локомотив наказа пропуските на Сокол. При лошо върната топка на бранителя на марковци Дудов към вратаря Джелебов успя да го изпревари и да бие, топката първоначално избита, но Сашо Лебанов добари на празна вратата - 1:0. Две минути по-късно "черно-белите" пропуснаха да удвоят. Мартин Гарабедян, който се появи като резерва, открадна топка отляво и центрира веднага по земя към Джелебов, но нападателят стреля право в тялото на стража Аргиров, който бе скъсил дистанцията.

В 79' "червено-белите" претендирахa за дузпа. Георги Коев проби отляво и центрира по земя към Станимир Марински, който падна веднага, след като пое топката, но играта продължи.

Две минути по-късно Локо удвои преднината си. Даниел Димитров изведе Мартин Гарабедян, а нападателят с шпагат отбеляза за 2:0. Малко по-късно Сокол остана с десет души на терена. Йовко Зайков бе изгонен за удар без топка по Гарабедян. В 86' резултатът доби класически вид. Играчът на мача Мартин Гарабедян без изведен очи в очи срещу вратаря на "соколите" и не сбърка - 3:0.