Петър Никленов не допусна Община Пловдив и Спартак Пд на Спортния комлекс "Векта"! По думите на кмета от днес се очакваше Спартак Пд да ползва под наем базата, а впоследствие и да бъде отдадена на концесия, но това не се случи. Припомняме, че от известен период се води спор за имота между ФК Векта и Общината.

В ранния следобед днес трите страни за влезли в дълги обяснения и спорове относно казуса, кой законно трябва да ползва Спортния комплекс. В крайна сметка собственикът на ФК Векта не е склонил да пусне Спартак на базата. Така 110-те деца на "черно-белите" ще продължават със заниманията си на игрищата, а през уикенда ще проведат тук и своите мачове. Сагата между страните ще продължи в понеделник, предаде репортер на Glas.bg.

На родителска среща, която завърши преди минути, Петър Никленов заяви, че той ще се бори докрай затова клуба да продължи да бъде на своята база.

"Мачът не е свирен! Ще се борим докрай! Локомотив веднъж опитаха да направят същото и ние ги изгонихме, ще изгоня и Спартак. Аз ще се боря до последно, ще се боря заради нашите деца. До обяд водих разговори със Спартак. Казах им, че не постъпват правилно, че ги използват срещу нашия клуб. В неделя ще има повече яснота, дали тренировките ще продължат тук следващата седмица.", посочи Никленов.

Джипът на собственика на Векта пък бе паркиран символично или не точно пред входа на комплекса, видя още нашият репортер. На паркинга имаше охранители от частна фирма, наети от Общината.

Кой ще ползва терените на бившия Работнически стадион, предстои да стане ясно на по-късен етап. Сагата продължава.