Момчетата от Хебър родени през 2008 година победиха връстниците си от Славия след изпълнение на дузпи в мач от 1/2-финалите на международния турнир за деца и юноши “Пирин къп" в Сандански. Получи се много здрав мач, в който липсваха чистите положения, но пък имаше страхотна драма. Редовното време завърши при 1:1. 8 минути преди края „белите" поведоха в резултата след бърза контраатака. Хебърчетата обаче не се предадоха и 30 секунди преди края Денислав Василев изравни
и прати мача в изпълнение на дузпи. При тях Георги Кузев спаси първите две, но Гергишанов и Драгомански също пропуснаха, третата дузпа играч на Славия я прати в аут, а решаващата дузпа отбеляза Ангел Митанков и класира „зелените" за финала, който е утре в 10:00 часа срещу ЦСКА.

Тазгодишното издание на турнира бе подкрепено финансово и материално от пловдивската компания за парфюмерия и козметика РЕФАН България. Компанията е сред най-щедрите спомоществуватели на спорта у нас и в частност на футбол. Редица елитни футболни школи у нас се радват на подкрепата на Рефан от години. Сред тях са школите на Берое, Хебър, Ботев .