Селекционерът на юношеския национален отбор по футбол до 17 години Любомир Божанков разкри причините за срамната загуба с 0:10 от Белгия в международен турнир в Беларус. Въпреки тежкото поражение треньорът на младите футболисти обяви, че е горд водения от него тим, информира "Канал 3". 

"Аз съм изключително горд с момчетата от отбора, въпреки последния мач. Не може един ден, от всичките 14 дни, да заличи всичките усилия, които момчетата вложиха. Те все пак започнаха с победа, която никой не отрази. Никой не обърна внимание, че отиваме с момчета, които не бяха предвидени в първия списък", заяви Божанков.

"Разбира се, че загубата е срамна и тежка. Казах и на момчетата, че не можем да преминаваме заедно само през хубавите моменти. Ако искаме да градим някакъв характер и да излязат хора, които да да гледат хората в очите, това ще бъде изключителен урок. Урокът се научава само, когато се страда. А ние в момента всички страдаме до един. В нито един момент те не са ме подвели в дисциплина и поведение", добави селекционерът на България до 17 години. 

В останалите мачове от турнира България победи Украйна с 1:0, завърши наравно с Литва и загуби от Словакия с 0:4. В мач за разпределение на местата от пето до осмо юношите загубиха от Таджикистан след 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпи, за да се стигне до унижението срещу Белгия с 0:10. Ето какво заяви селекционерът на тима Любомир Божанков при завръщането на отбора в България.