С пореден юношески талант ще ви запознае Glas.BG в паузата между есенния и пролетния дял на шампионатите. Днес ще ви представим състезателя на Сокол (Марково) U17  Георги Коев. Роденият през 2002 година играч е за първи сезон в тима от Марково, но бързо успява да се наложи, като към момента вече е и капитан на тима. Офанзивният футболист отбеляза 1/3 от головете за тима до 17 години, а също и 2 попадения при старшата в четвърфинала срещу Берое и помогна на Сокол да достигне полуфиналите за Купата. Коев направи и дебют при мъжете, вземайки участие в мача срещу Гигант (Съединение).

 

- Кога започна да играеш организиран футбол?
- Започнах в моя роден град Съединение още като малък. На 14-годишна възраст преминах в състава на Марица. Там играх два сезона. Дори част от втория сезон бях аут заради счупване на талуса. От началото на този сезон се състезавам за Сокол.

- Завършихте на 10-та позиция, това ли е реалното място на тима? Тази година приемате у дома всички отбори от челните позиции, каква е оценката ти на представянето ви и какви са ти очакванията?
- Това не е реалното място на отбора ни в класирането. Смятам, че трябва да сме на по-горна позиция - може би 5-то или 6-то място. 

- Ти играеш и при старшата за Купата, там отборът ви достигна полуфиналите - имаш ли предпочитания за съперник в тази фаза и докъде смяташ, че ще стигнете?
- Мисля, че ще достигнем до финала. Там си пожелавам да играем с Ботев - победата срещу тях ще е най-сладка.

- Смяташ ли, че в България не се налагат много юноши и те рядко попадат в първия тим? Ако да, защо е така?
- Да, няма такава политика. Много от отборите предпочитат чужденците, вместо своите кадри. Там е проблемът. 

- Трябва ли това да се промени?
- Абсолютно да. Хубаво е повече юноши да получават шанс.

- В паузата към вас се присъединиха 6-ма нови играчи, климатизираха ли се и какви наблюдения имаш върху тяхната игра?
- Момчетата се приспособиха много добре. Мисля, че с тях се вдигна нивото на отбора и ще показваме по-добри игри занапред.

- На какъв пост играеш в момента и къде се чувстваш най-добре на терена?
- В момента играя зад нападателя. В началото на шампионата бях деванзивен халф, но впоследствие заиграх напред. Определено когато нападам се чувствам по-добре.

- Има ли съперник, срещу който играеш по-нахъсано и по-мотивирано?
- Да, срещу Левски и срещу Локомотив (Пловдив).

- Какви са ти целите в близко и по-далечно бъдеще?
- За момента - колкото може по-горно класиране в Елитната група до 17 години, при старшата - финал за Купата. Занапред -  да стана професионален футболист.

- Любим футболист?
- От местното първенство като игра ми допада Кирил Десподов, иначе Месут Йозил ми е любимият играч.

- А клуб?
- Арсенал.