Локомотив и Сокол (Марково) не се победиха, завършвайки 2:2 в контрола , играна по-рано днес на изкуственото игрище на Лаута. Двубоят бе първи за новия наставник на "черно-белите" Васил Гърков. 

През първата част марковци показаха по-добра игра и логично се оттеглиха с аванс на почивката. Гостите успяха да реализират две безответни попадения чрез Георги Коев - 0:2.

През втората част след редица промени и в двата състава Локо бе изравни играта  и съответно резултата. Първото попадение отбеляза Николай Джелебов, а второто бе дело на Янис Дерменджиев - играчът, който бе с най-добрите показатели преди началото на настоящия сезон, но който също така и не получаваше достатъчно игрово време от бившия треньор Кириякос Георгиу. Glas.bg научи, че нападателят е бил на проби в ЦСКА през зимната пауза, но все пак той е останал в редиците на Локомотив.

Днешният двубой пък бе на добро ниво, като и двата тима имаха своите по-силни моменти. Съставът на "смърфовете" показа повече дисциплина и спокойствие в играта си в първия мач при новия си треньор, коментираха футболни специалисти пред Glas.bg.