Отборът на Спартак Пловдив, който се състезава в първенството до 19 години ще поднови тренировки на 7-ми януари, това заявиха за Glas.bg от клуба.

,,Гладиаторите‘‘ ще се готвят на закрити изкуствени терени през зимните месеци, а пред отбора предстоят тестове, които ще бъдат направени още в първите дни от новата седмица.

Подготовката за новия полусезон започва на 28 януари, като в рамките на месец и половина ще бъдат изиграни 7 контроли. ,,Сините‘‘ ще мерят сили, първо с представителният отбор на Милево (‘‘А‘‘ окръжна), а след това ще се изправят срещу Берое U19 (Стара Загора), Локомотив Пловдив U17, Верея U19, Хебър Пазарджик U19, Сокол Марково U17 и Брестник-мъже.

Към Спартак се присъедини Ангел Челебиев, който идва от Ботев Пловдив (U19).

Челебиев записа само 5 мача за канарчетата през есенния полусезон като във всичките срещи се появи като резерва. Той записа общо 89 минути за тима на Стефан Стоянов. Младият футболист ще се надява в Спартак да получи повече шансове за изява, в които да успее да разкрие потенциала си.

Отборът заема временното първо място в групата с девет победи от девет мача.

,,Не сме мислили за привличане на нови момчета. Има места, на които искаме да засилим конкуренцията, но това не е толкова важно. Важното пред отбора е да вървим възходящо и да постигнем целите, които сме си поставили. Ще бъда доволен от работата ни, ако след края на сезона, повече момчета бъдат интегрирани в мъжкия футбол‘‘, заяви треньорът на Спартак пред Glas.bg