Изигра се и последният мач от първенството при юношите Старша възраст (2001/2000). Класирането предвещава изключително интересен пролетен полусезон.

Лидер е отборът на Спартак Пловдив, които надминаха очакванията на всички записвайки само победи във всичките си мачове до момента. Отборът, който бе създаден буквално преди 3 месеца показа постоянство и характер. Пример за второто е няколкото мача, в които „гладиаторите“ изоставаха в резултата, но съумяваха да обърнат. С 9 поредни победи, с най-добрата защита (най-малко допуснати попадения) Спартак се очертва като основен фаворит за първото място в групата.



Втори в класирането е Асеновец. Традиционно силен отбор. Тимът от Асеновград записа една загуба и две равенства. С победите си над Марица, Сокол и Смолян асеновградчани показаха, че не смятат да свирят „втора цигулка“ на пролет.

Трети е Хасково. Напълно заслужено с оглед на категоричното 8:3 като гост на Марица (миналогодишния първенец), победи над Смолян с 5:0 и Кърджали 3:0. Отборът от Хасково допусна само две загуби и е на 8 точки от върха.

Четвърто и пето място делят съответно Сокол Марково и Смолян. „Соколите“ са съсредоточени в спечелването на „Купа България“ за набор 2001 и първенството при старшата им се явява тренировъчна площадка за всичко, което може да им е необходимо до заветната цел.  Въпреки това, отборът на Марково показа, че бъде ли предизвикан, може да победи. В това се увериха не-малко отбори, сред които Хасково, Смолян и Арда Кърджали.

Отборът на Смолян показа доста колебливи игри, които не отговарят на техните възможности. Виждали сме всеки отбор под тепетата да трепери когато на пътя им е формация на Смолян. Със 4 загуби и 5 победи (2 от които служебни) Смолян заема 5-тото място.
 

На шесто и седмо място се нареждат Марица Пловдив и Арда Кърджали. Безспорно Марица Пловдив хвърли голямата бомба в групата. Според запознати това е най-перспективният отбор в групата. Изграден от можещи играчи. Есента Марица се подсили с някой от най-добрите състезатели на разпуснатия Ботев 2002, но това се оказа недостатъчно и още на старта „кършиакалии“ загубиха с 5:0 гостуването си на Спартак. В следващият кръг бе постигната звучна победа над Сокол Марково с 3:4. Последваха нови точки от Палас, Садово, Първомай  за да се стигне до три последователни загуби - Асеновец (3:1), Смолян (2:3) и Хасково (8:3). В последният си мач Марица победи Арда с 2:0. Никой не трябва да се съмнява, че „жълто-сините“  ще се опитат да покажат друго лице напролет и ще напомнят, защо са действащият шампион в групата.

Арда Кърджали е проект, в който всичко е финансово обезпечено. Отборът разполага с квалифицирани треньори и база, на която ще завидят повечето отбори. Въпреки издънката в първия кръг срещу Смолян  „сините“ записаха 4 мача без загуба, появиха се и мераци за първото място. Но тогава последваха 4 поредни загуби. Спартак започна серията с победа като гост с 2:1, последва загуба от Хасково, Марица и Сокол. Така Арда ще зимува на 7-мо място с едва 10 точки от 9 мача.

Десятката допълват отборите на Палас, Садово и Борислав Първомай.