България се наложи с 3:1 над Малта в последната европейска квалификация за юноши до 17 години. Двубоят се игра на базата ННК Бърдо в Словения и бе без значение за крайното класиране. Нападателят на Левски Мартин Петков се отчете с хеттрик във вратата на малтийците. Мартин Петков откри головата си сметка в 41-ата минута, а в 73-ата минута покачи на 2:0. В последната минута на редовното време Карл върна едно попадение, но в продължението футболистът на „сините“ оформи своя хеттрик. За разлика от първите двама мача, които загухме (от Словения с 0:1 и от Австрия с 1:2) днес в състава на България бяха използвани всички разрешени от регламента 5 смени.

Наставникът на "лъвовете" Марчо Дафчев излeзe с абсолютно същия състав, с който "трикольорите" загубиха с 1:2 от Австрия. Любопитното е, че в трите мача треньорът заложи на почти една и съща единадесеторка, като единствените промени бяха свързани с вратарския пост и двама атакуващи футболисти. На вратата във втори пореден мач бе сина на Вили Вуцов - Светльо Вуцов. В защита играха Венци Богданов, Станислав Работов, Християн Петров и Богдан Костов. Пред тях ще действаха Мартин Русев, а в средата на терена стартираха отново Иво Христов, Краси Панчев, Мартин Петков и Слави Шопов. Атаката на българите бе водена от Георги Трифонов.

За съжаление, въпреки многото таланти събрани в този набор, България отпадна безславно от европейските квалификации. Наставникът на тима Марчо Дафчев не успя да изкопчи максимума от качествата на играчите си и се провали в очакваните с позитивизъм квалификации. В много от контролите юношите показаха своя потенциал и загатнаха, че наистина притежават прекрасни качества. Това обаче не бе използвано от щаба на националния тим и България няма да играе на Евро 2019 за юноши до 17 години.

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ МАЛТА: Светослав Вуцов, Венци Богданов (81 - Валентин Цветанов), Станислав Работов (60 - Мартин Атанасов), Християн Петров (60 - Алекс Луканов), Богдан Костов, Мартин Русев, Иво Христов (81 - Стефан Попов), Краси Панчев, Мартин Петков, Слави Шопов (к), Георги Трифонов (46 - Иво Казаков)