Отборът на “Марица” постигна първа победа за новия сезон в първенството за ЮНОШИ СТАРША ВЪЗРАСТ (2000/2001). В неделната среща от 2-ри кръг възпитаниците на Красимир Иванов победиха трудно “Сокол” (Марково) с 4:3. Двубоят, който се игра на стадион “Марица” под непрестатнен дъжд, беше много интересен и изпълнен с обрати.

Гостите от Марково поведоха с гол още в 5-та минута, но в 11-та Александър Праматаров изравни от пряк свободен удар. Играчите на “Сокол” отново излязоха напред в резултата в 16-та минута, след товно изпълнена дузпа. В 24-та Мирослав Георгиев изравни резултата в срещата за втори път.

Втората част не се различаваше от първата. В 50-та минута, след нова дузпа, “соколите” отново поведоха, но отново Александър Праматаров изравни, а това отново се случи след удар от фаул, от около 30 метра. В 85-та минута Мартин Манев, който е с 2 години по-малък от съотборниците си, отбеляза гол - красавец и реши двубоя в полза на “Марица”. Манев реализира с хубав прехвърлящ удар.

Така “Марица” записа първи успех през новия сезон. “Жълто-сините” са действащите шампиони в тази възрастова група, след като през миналия сезон завършиха 1-ви в крайното класиране.