Както вече ви информирахме, Локомотив Пловдив изненадващо отпадна от новосъздадения отбор на Спратак Пловдив в първия кръг на турнира за Купата на БФС при набор 2001. Момчетата на Гладиаорите в по-голямата си част пристигнха това лято от Брестник, но въпреки това хвърлиха бомбата още в първия кръг на надпреварата, отстранявайки "смърфовете".

Официалният сайт на Локомотив Пловдив индиректно посочи причините за загубата на черно-белите. В материал, поместен в официоза, откриваме интересна снимка, на която се виждат криви очертния на тъчлиния на терена, на който се игра мача. "Срещата от първия кръг се игра тази сутрин на осеяния с локви терен на стадион „Юрий Гагарин“, пише Lokomotivpd.com. " Освен това в текста място е намерило заключението: "Противникът разчиташе предимно на лошия терен, грубата игра и контраатаките."

От официалният сайт разбираме и съставът на Локо Пд:

Йордан Йотов, Мартин Паскалев, Петър Петров. Велко Мичкюров, Петко Петков, Илия Смилянов, Божидар Зелямов, Мирослав Христов, Георги Мавродиев, Филип Колев, Даниел Чаушев (Ангел Табаков, Златан Христев и Димитър Казаков)