Спартак (Пловдив) отстрани Локомотив (Пловдив) след дузпи в изтеглен мач от първия кръг на Купата на БФС при набор 2001, който завърши преди минути. В редовното време двубоят завърши 0:0.

Срещата предложи мъжка игра, както и пропуски и пред двете врати, но попадение така и не падна. По регламент веднага след приключването на мача се преминава към дузпи. Там по-концентрирани се оказаха "гладиаторите", които продължиха напред. 

За Спартак точни от бялата точка бяха Николай Караджов, Кръстьо Милев, Ивайло Павлов, Радослав Геджов.  При "смърфовете" Дани Чаушев и Златан Христев реализираха, а Филип Колев и Илия Смилянов се отчетоха с пропуски.

Отборът на Локо Пд, който напуска рано-рано турнира, бе съставен от най-добрите играчи на черно-белите от елитните отбори до 17 и 19 години, които имат право да играят в този турнир (Родени до 2001-а година). Селекцията бе водена Кириякос Георгиу, а интересен факт е, че след тегленето на жребия от Лаута поискаха мача да бъде изтеглен, за да може да разполагат за него с най-добрите си играчи. Спратак Пд, водени от бившия администратор на "смърфовете" Неделин Петров, се съгласиха с "черно-белите" и направих този реверанс към съперника си. Въпреки всичко "гладиаторите" хвърлиха бомбата отстранявайки сборния тим на Локо Пд.

Друг интересен факт е, че Неделин Петров бе оплют от една медия за това, че помага в тренировките на някои от наборите на Локо Пд, докато работеше като пресаташе, а след това и като администратор на Лаута. Днешният мач показа, че Петров май е имал нужните качества, да се изявява и като треньор, и е имало с какво да е полезен на школата на смърфовете. Всъщност Петров помагаше на някои треньори в Локо Пд с физическите упражнения преди тренировките и с изготвянето на анализи на контроли и официални мачове.