Берое U15 спечели с убедителното 6:0 контролата си срещу Арда U16, играна днес в Момчилград. Проверката се състоя при перфектни условия, осигурени от домакините и премина изцяло под контрола на играчите на Берое. "Зелено-белите" откриха резултата още във 2-та минута чрез новото си попълнение Димитър Иванов. Голът обаче бе отменен заради засада. Бившият капитан на Лудогорец все пак се разписа след като реализира за 3:0. Преди него отбелязаха Явор Тенев, изведен чудесно от Красимир Тодоров след многоходова атака и Михаил Каменов, след асистенция на активния през целия двубой Христо Костов.
След паузата играчите на Берое отбелязаха още три попадения. Разписаха се Димитър Иванов, Йордан Желев и в последните минути след двойно подаване между Метин Ферди и Ибрям Хабил, бранителят вкара 6-тото попадение за старозагорци. 
"Тотално контролирахме играта във всеки един момент. Момчетата се справиха отлично с поставените задачи и играха с пълно сърце и настроение. Израстваме много и като единици, и като отбор. Пролетта играхме със същия отбор, още преди да се слеят двата тима от Кърджали и тогава победата с 4:2 не дойде никак лесно. Днес самочувствието ни, настроението, качеството и динамиката бяха на много високо ниво.
Новите попълнения направиха отбора ни балансиран и още по-силен, а тепърва имаме да се дообиграваме и усъвършенстваме", заяви след срещата наставникът на Берое U15 Радостин Александров.

Две контролни срещи ще изиграе в следващите дни отбора на Берое U16. Утре момчетата на Сидер Димитров се изправят срещу Лудогорец, мачът започва в 10.30 часа на един от терените на базата в Разград. Във вторник "зелено-белите" ще гостуват на Черно море като част от подготовката си за сезон 2018/19. До този момент старозагорци изиграха пет контроли - срещу Верея, Локо (Пд), Ботев (Пловдив),Септември и Черноморец. В тях тимът записа три победи и две поражения. През този сезон тимът, воден от Сидер Димитров ще бъде и един от представителите на Академията в турнира за Купата на БФС. В надпреварата ще участват още родените през 2001 г. и тези през 2005 г. играчи.