Отборът на Локомотив (Пловдив) набор 2008 записа поредното си силно представяне на международен турнир извън България. След надпреварите в Германия и Холандия, "черно-белите" завършиха втори в Истанбул, Турция.

Възпитаниците на треньора Светослав Каламов можеха да грабнат златните медали, но изгубиха финалния сблъсък срещу Бешикташ с 1:3, като за това заслуга имаха и местните съдии.

Локомотив започна в груповата фаза с победа срещу Балъкесирспор с 2:1. В следващия си двубой "черно-белите" сразиха и децата на Фенербахче, като ги надиграха с 2:0. Последва нов важен успех срещу Истанбул Башакшехир с 1:0, което осигури и първото място на пловдивчани в група "А".

На полуфиналите Локомотив срещна Бурсаспор. След равенство в редовното време, двата тима преминаха към изпълнение на дузпи. Там по-точен мерник показаха "черно-белите" и се класираха за финала след 5:4.

В спор за златото "смърфовете" се изправиха срещу Бешикташ. Децата на Локомотив се представиха повече от достойно, но отстъпиха с 1:3, а няколко отсъждания в ущърб на българския отбор попречиха на "черно-белите" да стигнат до победата.

Индивидуална награда за най-добър вратар взе Божидар Цънцаров. Давид Дойчев пък се отчете с най-много голове за пловдивчани на турска земя - 4.