Ботев победи Етър с 1:0 като гост в първия двубой от 1/8-финала на Републиканското при U15. Този резултат дава известно спокойствие за "канарчетата" преди реванша.

"Жълто-черните" играха много под нивото си и много трудно стигнаха до успеха. Реваншът между двата тима е в неделя (10.06) от 18:00ч. на базата в "Коматево".

В първите минути момчетата на Георги Онов бяха по-активният тим и създадоха няколко атаки, но до удар към вратата на "виолетовите" не се стигна. В 3-ата минута играч на домакините се отскубна от защитата на "канарчетата", напредна и от чиста позиция стреля, а Християн Карастойков се намеси отлично и спаси.

В следващите минути търновци взеха инициативата и направиха няколко интересни атаки към вратата на Ботев. В 19-ата минута "жълто-черните" откриха резултата, след като Теодор Димитров центрира към наказателното поле, Никола Филипов свали на гърди към Иван Аврамов, а роденият през 2004 година нападател от точката на дузпата прати топката във вратата, извеждайки пловдивчани напред.

В 25-ата минута нападател на Етър нахлу по левия фланг и след като навлезе в наказателното поле пробва остро подаване, което бе пресечено от защитник на Ботев. В 32-ата минута домакините бяха близо до изравняването, но удар на играч във виолетово от 20 метра се спря в напречната греда. В последната минута Пламен Стаменов стреля от границата на наказателното поле, но неточно.

След почивката играта бе по-динамична, но въпреки това ботевистите не успяха да демонстрират качествата си и трудно стигаха до нещо интересно пред вратата на Етър. В 37-ата минута Милен Николов стреля от ъгъла на наказателното поле, а топката мина над гредата. 

Домакините отговориха в следващата минута, когато нападател пробва остър пас, пресечен от Християн Карастойков. В 41-ата минута Иван Аврамов отправи удар от 20 метра, минал на метър от гредата. 

В 50-ата минута Иван Аврамов пусна отлично към Никола Илиев, атакуващият полузащитник овладя в наказателното поле и се озова на чиста позиция, но се засуети и пропусна много добра възможност. До края на срещата домакините на два пъти стреляха с глава към вратата на Ботев, но и двата удара бяха отразени от стража на "канарчетата".