С победи за фаворитите започна втория ден на турнира "Refan Cup", който се провежда на игрищата на ФА Пловдив в квартал Тракия. В надпреварата участват деца, родени през 2008 година.

В първия двубой за деня ФА Пловдив отстъпи с 2:3 на Черноморец в равностоен мач. Пловдивчани дори отбелязаха изравнително попадение малко преди края, но то бе отменено заради засада. Втората среща противоспостави Добруджа 1919 и Спартак (Пловдив), като състезателите от Северна България спечелиха с 3:0. В следващия мач сили  премериха Локомотив и Хебър. "Черно-белите" се представиха по-добре от съперника и победиха със 7:0. Четвъртият сблъсък за деня бе между два пловдивски тима. Ботев се изправи срещу Академия Велд. "Канарчетата" победиха с 3:0. 

До края на деня ще се изиграят още четири двубоя. Ето ги и тях:

15.00 ч. - Хебър – Черноморец;
16.00 ч. - Спартак – Академия Велд;
17.00 ч. - ФА Пловдив – Локомотив Пловдив;
18.00 ч. - Ботев Пловдив - Добруджа  

 

Изданието на турнира е дебютно и надпреварата ще се проведе по правилата на Футбол 9.

Според регламента отборите са разделени в 2 групи с по 4 тима, след което ще последват полуфинали и финали. Всички тимове ще изиграят по 5 мача, които ще са от 2 полувремена по 20 минути.

Награждаването ще се състои след финала на 07.06.2018, който се предвижда за четвъртък по обед. Компанията за парфюмерия и козметика "РЕФАН" - България, чието име носи турнира, е осигурила подаръци и Купи за всички над 120 участника. Специални награди и статуетки пък ще получат най-добрите вратар, защитник, халф, голмайстор, както и най-полезният играч.

Намерението на организаторите на турнира е той да се превърне в ежегоден, като през 2019-а се очаква в него да се включат и тимове от чужбина.