Берое 2007 се класира за финала на турнира „Приморско лято”. В среща от полуфиналите днес децата на Атанас Димитров победиха с дузпи Национал (София). Редовното време завърши 1:1.. Попадението за „зелено-белите” реализира Георги Митев след корнер. Съперникът изравни след контратака. През второто полувреме старозагорци изпуснаха да решат нещата в своя полза след като първо Мартин Митков, а след това и Любо Бойчев пропуснаха останали сами срещу вратаря на съперника. Така победителят бе определен след дузпи. Въпреки че това бе седми мач за последните пет дни за Берое 2007 тимът демонстрира отлична отборна игра в днешната среща. Утре децата на Атанас Димитров се изправят срещу Етър. Двата тима бяха съперници и в групите като Берое се наложи с 3:0. След това обаче именно старозагорци класираха тима от Велико Търново за полуфиналите след като завършиха 1:1 с ДИТ. Тимът получи и специални благодарности за показания феърплей от единия от реферите на срещата.

И Берое 2005 ще играе на финал в неделния ден. Децата на наставника Слави Жеков се наложиха с 3:0 срещу Розова долина в полуфиналите на турнира "Купа Олимпия Спорт" и ще спорят за титлата срещу Верея. Мачът между двата старозагорски тима започва в 12.00 часа

Още два отбора от Академията на Берое ще играят на финал утре. Берое 2008 спечели с 8:0 полуфинала си на турнира "Купа Олимпия Спорт" срещу Верея и ще спори за титлата в неделя. В същата надпревара, но при година по-малките - набор 2009 двата тима на Берое се изправиха един срещу друг в полуфиналите. Берое 1 се наложи с 4:0 над Берое 2 и ще спори за трофея с Марек. Съперник на втория тим в битката за третото място пък е Олимпия.