Берое 2009 е първият отбор от Академията, който си осигури участие на републиканското първенство. В баража, който се игра в квартал "Речица" в Сливен, децата на наставника Марио Колев завършиха 1:1 в редовното време със Звездичка (Бургас). При изпълнението на дузпи талантите на "зелено-белите" се оказаха по-точни и спечелиха с 3:2.

Берое 2007 също ще участва на републиканското първенство от 11 до 13 юни в Сливен. Децата на наставника Атанас Димитров спечелиха с 3:0 баража срещу Черноморец 1919, който се игра днес в квартал "Речица". Попаденията за "зелено-белите" реализираха Мартин Митков на два пъти и Георги Митев. Още в началото на срещата старозагорци удариха и две греди чрез Живодар Жеков и Любослав Бойчев. Играчите на Берое 2007 имаха и още няколко чисти положения за гол и можеха да се поздравят и с по-изразителна победа. Противникът пък се отчете само с два далечни удара. Още днес "зелено-белите" пътуват за Приморско, където ще участват на силен международен турнир. "Като класа днес бяхме по-добри. Вече сме сред най-добрите 8 в България, на кое място ще завършим, ще видим като започне първенството. Сега отиваме спокойни на турнира в Приморско, с високо самочувствие и да играем нашия футбол", заяви след срещата с Черноморец 1919 наставникът на Берое 2007 Атанас Димитров.

Вече са ясни съперниците на Берое 2007 на турнира в Приморско. Надпреварата стартира утре в морския град и ще продължи до неделя. Жребият прати тимът, воден от Атанас Димитров в група Б заедно с ДИТ (София), Ропотамо (Приморско), Пирин (Благоевград), Етър (Велико Търново) и Черно море (Варна). Първият мач на "зелено-белите" е утре срещу домакините от Ропотамо, срещата започва в 12.30 часа.