На 02 юни, в събота, на ст. „Тракиец“ кв. Главиница ще се проведе V-то издание на традиционния детски футболен турнир “Орлета къп 2018”, организиран от Община Пазарджик и местния ДФК „Орлета“.

В състезанието ще участват 8 отбора, разпределени в две групи. Турнирът е за деца, родени след 1 януари 2009 г., като тази година в състезанието участват възпитаници на елитните футболни школи: ПФК „Локомотив-1926″ (Пловдив), ПФК „Берое“ (Стара Загора), ДФК „Орлета“ (Пазарджик), ФК „Хасково“ (Хс), ФК „Кронос“ (Пд), ДЮФК „Национал“ (София), ФК „Беломорец“ (Асеновград) и ФК „Пловдив Сити“.

Турнирът ще се играе по правилата на Футбол 7, регламентът предвижда след изтеглянето на жребия сутринта да се оформят две групи по четири отбора. Победителите в групите се срещат на финал от 16:00 часа.

Тази година турнирът е благотворителен, в подкрепа на двугодишният Димитър Борисов Ганев, който страда от Синдром на Аперт, генетично заболяване, което засяга костите на черепа, краката и ръчичките му. Митко е брат на футболист от детския отбор на ДФК „Орлета“ U12 (набор 2006).