„Берое“ почете юношеския национал и играч на „зелено-белите” Мартин Ковачев, който загина при катастрофа точно преди година със специален мач в негова памет. Двубоят, наречен „Спомен за Марти” събра юноши на клуба, както и стотици приятели на Ковачев  на тренировъчния терен над стадион „Берое”.

 

 В единия отбор на терена бяха бившите съотборници на Марти от набор 1998 и 1999 г., които се изправиха срещу настоящи играчи от Академията на Берое, родени през 2000 и 2001 г.  В игра бе и треньорският щаб на тима на юношите старша възраст – Иван Гаджев и Атанас Рибарски, които работиха с таланта в годините му в школата. Срещата бе в две полувремена по 30 минути и завърши при резултат 3:3. Две поапдения реализира Никола Гавов, а по един гол отбелязаха Валентин Иванов, Руси Чернаков, Станислав Белчев и Иван Гаджев. Двубоят бе прекъснат знаково в 8-та минута, а съотборниците на Марти подариха специална фланелка на родителите му.

 

 След срещата семейството на Мартин Ковачев организира и специална вечеря за двата тима. На нея със специални видеоклипове бяха припомнени част от изявите на Марти с екипа на „Берое“. Със специалната стипендия за избрания за Най-добър играч на „Берое“ U19, която семейството на таланта връчва бе удостаен Радослав Калчев. Специални подаръци получиха още Руси Чернаков, Магдален Петров и Иван Гаджев.