Ботев и Черноморец завършиха 0:0 и канарчетата спечелиха шампионата на Зона Пловдив на Югоизточната Елитна група до 15 години.

Двубоят започна равностойно, като “канарчетата” владееха повече топката. Пловдивчани опитаха да стигнат до гол на няколко пъти след центрирания от статични положения и далечни изстрели, но стражът на “акулите” не бе сериозни застрашен. Най-опасната ситуация през първта част дойде слвд пробив на Милен Николов, който проби отляво, центрира, но Атанас Стамболов се размина на сантиметри да засече от непосредствена близост. Малко преди края на полувремето силна буря накара главния съдия да прекъсне временно двубоя. В крайна сметка частта бе доиграна.

След почивката играта бе по-тежка заради наводнения терен в някои участъци. Ботев обаче се справи по-добре с условията и натисна съперника. Три отлични пробива отляво на Милен Николов създадоха огромни главоболия на отбраната на бургазлии, но бранителите успяха да се справят. В 61’  бе много близо до гола. Йорда Млеканов центрира остро отдясно, а Николов изпусна от 10 метра като не прецени добре топката и стреля встрани от вратата.Три минути преди края отново Милен Николов направи пропуск, след като бе изведен сам срещу вратаря на “акулите”.

Голямото изпитание пред жълто-черните от този набор тепърва предстои. В началото на юни ще се тегли жребия за Републиканското първенство, което ще се проведе през следващия месец.