Престижното второ място завоюваха момчетата от "Спартак" - Пловдив, набор 2006 г., в приключилото днес първенство на БФС. През изминалите девет месеца, малките гладиатори изпитваха, но и предизвикваха у своите почитатели, широка палитра от емоции - радост, удовлетворение, малко тъга, отново радост, вяра и нова надежда. Те изиграха 22 вълнуващи мача, в които дадоха душа и сърце, устремени винаги към красива, честна и резултатна игра. Показаха безспорни спортно-технически качества, обиграност, сплотеност, мъжка игра и много желание за самоусъвършенстване. Всичко това се случваше под мъдрото ръководство на треньора им г-н Румен Байрев, който с много такт, внимание и последователност развиваше техния потенциал и се опитваше да поощри най-доброто у всеки в името на отборната игра.

Днес с огромно удоволствие и респект, Клубът на привържениците към ФК "Спартак" - Пловдив, набор 2006 г., връчи грамота на г-н Байрев за проявения висок професионализъм, неуморна работа, внимателно отношение към малките футболисти и безценен принос за утвърждаването на отбора след най-добрите формации в Пловдив и страната. Грамоти за активно участие и отлично представяне в клубните срещи през сезон 2017/2018 г., за футболно майсторство и за честна игра получиха всички футболисти, допринесли за успехите на отбора.

От клуба на привържениците коментираха: "Горди сме с вас, момчета, с всички вас, които се постарахте толкова много и ни донесохте многобройни поводи за радост и гордост! Продължавайте все така целеустремено, но останете същите добри момчета, влюбени в тази магична игра - футбола! Играйте сърцато, зачитайте и уважавайте съперниците си, защото сама така ще изпитате истинското футболно щастие! Успех и занапред в новите предизвикателства!"

В последния кръг от първенството на БФС, спартаклии отстъпиха пред лидера в класирането ФК "Ботев-2" с 0:2. Двата отбора, заели челните две места в таблицата, изиграха един оспорван мач, достоен за финал на шампионата.