Берое 2006 записа успех в първенството на Футбол 9. Децата на наставника Иван Желев замениха в двубоя срещу Яворов (Чирпан) по-малкия набор - Берое 2007, на които предстои важен двубой с лидера Респект (Хасково) и спечелиха с 1:0. Единственото попадение за "зелено-белите" отбеляза Стефан Маджов.

Берое 2007 продължи убедителното си представяне в първенствата на Футбол 7 и Футбол 9. След като миналата седмица се наложи над силния тим на Сините камъни с 8:1, а днес спечели с 3:1 срещу Локомотив, тимът си гарантира първото място в първенството на Футбол 7. Децата на наставника Атанас Димиттов вече очакват и датата на баража срещу първенеца в област Бургас, успех в срещата, която ще се играе в Сливен ще даде възможност на тима да играе на Републиканското първенство за тази възраст. Тимът продължава и силното си представяне в първенството на Футбол 9 като днес се наложи с 2:1 над лидера в подреждането Респект (Хасково). Попаденията бяха дело на Станислав Йовков и Жасмин Величков. Старозагорци изоставаха в резултата с 0:1, но успяха да осъществят пълен обрат. "Днес бяхме по-свежи, защото имаше повече време между мачовете ни в двата формата. И показахме, че и на Футбол 9 сме най-добрият отбор, въпреки че през този сезон натоварването върху децата бе сериозно заради двата формата, в които участваме. Това, от което съм най-доволен е дисциплината в играта, характера на всички деца и тяхната сериозност в тренировките, която се пренесе в мачовете. В края на сезона сме, но в срещите, които ни остават трябва да затвърдим впечатленията, които сме оставили до този момент", заяви след двубоя с Респект наставника на Берое 2007 Атанас Димитров.

Победа и загуба записаха днес в първенството на Футбол 7 отборите от Академията на Берое. По-големите - Берое 2007 се наложиха с 3:1 над Локомотив, Беров 2008 отстъпи с 1:2 на Розова долина