Да си единствен по рода си във футбола на световна сила като Германия, е наистина нещо изключително. След края на редовния сезон в трите бундеслиги до 19 г. се оказа, че един българин е постигнал нещо уникално. Това е юношеският национал Илия Груев. Във въпросните три най-високи регионални нива на немския футбол в тази възрастова група участват по 14 отбора, или общо 42. За тях поне 1 минута игрово време са записали точно 1115 играчи. Единственият от тях, който е изиграл без смяна всичките 2340 мин, е опорният халф на Вердер Илия Груев.
 
През сезона в Бундеслигата Север/Североизток той се разписа веднъж и получи 4 жълти картона. Най-близко до него са двама футболисти, които са играли в 26-те мача, но са били сменявани 2 пъти. Така синът на треньора на Дуисбург Илия Груев-старши, който води „зебрите" във Втора бундеслига, се превърна в единствения железен боец при 19-годишните в Германия. Още по-интересното е, че Груев-младши направи това, преди да навърши 18 г. На 5 май бе последният кръг. В него Вердер прие лидера Хамбургер. Тимът на българина имаше точка по-малко от него, колкото и Херта.
 
Берлинчани водеха с 2:0 като гост на Ниндорфер, а Хамбургер с 2:1 в Бремен. В последната минута обаче Вердер изравни за крайното 2:2 и превърна в абсолютен екшън края на сезона. Равенството направи Херта шампион и го прати във финалната четворка за титлата на Германия. На следващия ден Груев навърши 18 г.

“24 часа”