Спартак Пловдив, набор 2004, победи лидера в класирaнето Родопа Смолян с 2-1 на стадион Тодор Диев и по този начин запази 4-тото място, предаде слециално за Glas.bg родител. Домакините поведоха с 1-0 след чудесен гол с глава на Цецо Вълчинов. През второто полувреме Родопа изравни след корнер, а в средата на полувремето Спартак остана с човек по-малко след червен картон за защитник.

Независимо от това момчетата на Слави Бекриев взеха победата с гол на капитана Кристиан Чолаков, с глава, минута преди края на мача!

Победата на спартаклии ознавачеше край на лидерството на Родопа във временното класиране. Така битката на върха се заплете изключително много. Локомотив е лидер с актив от 46 точки, толкова има и състава на Ботев, но “смърфовете” са с по-добри показатели в директните двубои. Родопа е на трета позиция с 45. Момчетата от Смолян и “канарчетата” обаче са и с мач по-малко. До края на сезона остават два кръга, но заради отложени срещи на Ботев и Родопа предстоят четири двубоя, като единият е помежду им, а на Локомотив остават три срещи. Така всеки един измежду трите състава може да стигне до златото.

Напонмяме ви, че можете да изпращате информация и снимки от мачовете от Пловдив и региона като съобщение на страницата Юношески футбол - Пловдив Glas.bg.