Ръководството на  Черноморец 1919 разпространи официална позиция на детско-юношеската школа на клуба след днешния мач от зоналната група U15 срещу Спартак Пловдив. Както вече ви информирахме пловдивчани победиха с 1:0, а гостите се концентрираха върху съдийските грешки, до колкото ги е имало. “Акулите” недоволстват срещу пловдивския съдия Даниел Краевски, като го наричат “пишман-рефер”, а действията му – “неадекватни”. Дали е така и просто гостите не умеят да губят оставяме преценката на присъствалите на двубоя. Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Уважаеми господа,

Целта на треньорите и ръководството на Футболната академия на Черноморец Бургас е да изгражда добри футболисти и качествени хора. За първото можете да попитате хората от ДИТ, Ботев Пловдив и Лудогорец, които ежемесечно си взимат от нашите таланти. 

Но днешната гавра на пловдивските съдии по време на мача Спартак Пловдив и Черноморец при 15-годишните счупи всички рекорди за подигравка с футбола и с децата. Черноморец е на 1-о място в Югоизточната Елитна група в тази възраст, а до днес нямаше и загуба. Вероятно някои отбори и хора не могат да се примирят с този факт. Отново в главно действащо лице се превърна съдията Даниел Краевски, който по-рано тази пролет издевателстваше над старшата ни възраст.

Днес в мача със Спартак Пловдив той вдигна два червени картона на акулите, отсъди тотално нереална дузпа, а върхът на неадекватните му действия бяха показаните два жълти картона на номер 15 от домакините и непоследвал червен.

Още в 1-ата минута Краевски изгони вратаря на Черноморец Николай Горанов, напълно заслужено за игра с ръка извън границата на наказателното поле. Може би това беше и първото и последното му справедливо отсъждане. В 6-ата минута при дълга топка играч на домакините се превърна във втория ни вратар Нейчо Нейчев, който вече беше уловил топката, и последва дузпа за Спартак. От нея падна единствения гол- 1:0.

До 15-ата минута въпросният пишман-рефер, който незнайно защо е промотиран, вдигна още четири жълти картона. Но нито веднъж на играч от домакините.

През второто полувреме въпросният съдия създаде пореден процедент. Вдигна два жълти картона на номер 15 от отбора на домакините, но момчето най-спокойно си доигра срещата, защото червен не последва. Което означава формално нарушение на правилата. Сега същият съдия има достатъчно време да поправи протокола и поне тази си грешка да заличи. И вероятно ще го направи, защото няма доблест.

Оставяме настрана скромният факт, че при шест влизания на лекаря на терена, полувремената не бяха удължени с нито секунда.

Нямаме намерение да влизаме в никакви полемики. Нашият отбор е на 1-о място и вече се е класирал за националните финали. Но децата вече започват да се чудят дали няма да последва подобно съдийство и в друг момент. Нашата цел е да учим децата да играят футбол по правилата. Но днес правила не бяха прилагани."