Отборът на “Марица” разби със 7:1 гостуващия “Тракия” Стамболийски в мач от 22-ри кръг от първенството при юношите младша възраст 2001/2002. Момчетата на треньора Иван Михайлов продължават с доброто си представяне, постигайки поредна победа. Двубоят се игра на терена в село Войсил, а маричани надиграха тотално своя противник.

По два гола за убедителния успех отбелязаха Мартин Манев и Петър Печенков, а по един реализираха Илиян Рангелов, Теодор Фърков и Петър Петров.

В класирането “Марица” и “Асеновец” делят 3-то и 4-то място с по 46 точки, като и двата тима са с мач по-малко от втория “Локомотив”, който има 48. Така “Марица” има съвсем реален шанс да завърши на 2-ро място в крайното класиране при победи до края на сезона. Лидер е “Ботев” с 55, а до края на първенството остават 4 кръга. В следващия кръг “Марица” гостува на “Сокол” Марково. Двубоят е на 3-ти май, от 16 часа. В този кръг “Асеновец” гостува на “Ботев”, а “Локомотив” на “Левски” Карлово. До края на шампионата “Марица” и “Асеновец” имат мачове с лидера “Ботев”, а в последния кръг играят по между си в решаващ мач, като домакин е пловдивският тим.

При старша възраст “Марица” добавя служебни три точки към актива си, след като мача с “Димитровград” няма да се състои.

“Марица” - юноши мл.възраст: Георги Иванов - капитан, Венцислав Милев, Петър Петров, Валентин Благоев, Теодор Фърков, Илиян Рангелов, Мартин Манев, Любомир Масалджиев, Петър Печенков, Мариян Бончев, Златко Палийски.