Левски ще е съперникът на Ботев във финала за Купата на БФС при юноши младша възраст (набор 2002). Това стана ясно преди минути когато завърши двубоят между "сините" и Берое, в който столичани победиха с 1:0 и с общ резултат се класираха за финала.

Битката за титлата е на 25-ти април, като на този етап не е ясно къде ще се проведе. Ботев и Левски за последно се срещнаха през лятото на 2017 година в четвъртфинал за Републиканското първенство при набор 2002, когато "канарчетата" елиминираха столичани след победа с 4:1 в Пловдив и драматична загуба с 2:4 в София.

Левски е актуалният носител на Купата при набор 2002, като преди 2 години се наложи с 3:1 над Берое във финала, игран на базата в "Коматево". От друга страна, Ботев е настоящият носител на трофея за юноши младша възраст, спечелен през миналия сезон от набор 2001 след победа на финала именно над Левски. 

Иначе днес "зелено-белите" демонстрираха много по-добра игра в сравнение с първата среща и на няколко пъти имаха възможност и да отбележат попадение след добри атаки. Първата такава се откри пред Христо Пенев малко преди средата на първото полувреме. Домакините отговориха с удар в гредата, но полувремето приключи при 0:0. След почивката темпото не спадна и двата тима създадоха интересни ситуации. Единственото попадение за Левски падна в 61-та минута. Десетина минути по-късно Пламен Пенев имаше възможност да изравни след заучено изпълнение на фаул. Ударът на бранителя обаче мина над гредата. До края на срещата нито един от двата тима не отбеляза нов гол като атаките на домакините бяха успешно спрени от защитата на Берое. На финала Левски ще срещне Ботев, който отстрани Черно море. Лошата новина за наставника на Берое Атанас Рибарски е травмата на нападателя Никола Маринов. Заради проблемите той бе принудително заменен през второто полувреме.