Юношите на Ботев до 19 години се наложиха с 2:1 над Борислав (Първомай) в контролна среща. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на "жълто-черните" в "Коматево".

"Канарчетата" срещнаха сериозна съпротива от първомайци, които се намират на трето място в Югоизточната Трета лига. Двата тима направиха хубав за наблюдаване двубой в пролетното време под тепетата.

Наставникът на ботевистите Тодор Киселичков заложи на следния стартов състав: Милко Баданов, Димитър Аврамов, Василен Марков, Васил Василев, Рангел Костурски, Евгени Димитров, Георги Стайков, Ангел Бастунов, Милен Златков, Димитър Богданов, Мартин Татаров

През първите 45 минути гостите бяха по-активният тим, като създадоха доста положения пред вратата на "канарчета". Вратарят на "жълто-черните" отрази редица опасни удари, а на няколко пъти мерникът на "белите" изневери.

В края на първата част защитник на "жълто-черните" изблъска нападател на Борислав в наказателното поле и Илия Иванов, който ръководи срещата, посочи бялата точка. От 11-метровия наказателен удар гостите не сбъркаха и поведоха в резултата.

Преднината на "белите" обаче бе кратка и само седем минути след старта на второто полувреме "канарчетата" изравниха. Мартин Татаров получи в наказателното поле на гостите и с премерен удар вкара за 1:1.

След почивката в игра за "жълто-черните" се появиха четирима юноши, родени през 2002 година - Мартин Панев, Никола Райчев, Атанас Стоименов и Георги Господинов. Въпреки това, играта бе равностойна и имаше положения и пред двете врати.

В 80-ата минута на срещата пловдивчани стигнаха до пълен обрат. Илиян Томов се пребори за топката със защитник на първомайци, напредна и след като остана сам срещу вратаря прати кълбото между краката му за крайното 2:1.

След края на мача "канарчетата" направиха възстановителни процедури в спа-центъра на базата в "Коматево". Следващата контрола на Ботев U19 е в петък от 18:00ч. срещу Левски (Карлово).