Локомотив U17 разби с 8:0 връстниците си от Арда (Кърджали) в контрола, играна днес на изкуствения терен на Лаута, предаде репортер на Glas.bg.

Двубоят стартира със сериозна преса на “черно-белите” в началните минути. Още в 3-та минута Петко Петков се откъсна от отбраната на гостите и можеше да открие, но ударът  му профуча покрай страничата греда. В 15-та отново Петков бе близо до гола след силен удар от пеналта, стражът на кърджалийци обаче парира.Арда опита да отговори с изстрел от 35 метра, но гредата спаси Йотов. Десет минути по-късно Ставри Юмерски засече с глава центриране на Велко Мичкюров, вратарят на гостите отново бе на мястото си. Тежките минути за стража продължиха и последва добър удар на Филип Колев по диагонала, но пак без успех. В 35-та минута все пак "черно-белите" счупиха каръка. Даниел Чаушев центрира отлично от корнер и Мартин Паскалев засече с глава. Пет минути по-късно преднината за домакините се удвои. Мичкюров намери добре Ставри Юмерски с пас по земя и последния отбеляза за 2:0. В последната минута на частта резултата стана класичеки. Николай Димитров изведе Филип Колев с ювелирен пас, а острието на Локомотив реализира хладнокръвно.

Втората част започна по същия начин като първата - с натиск за домакините. Само пет минути бяха необходими, за да набъбне резултата на 4:0. Петко Петков бе изведен сам срещу стража на Арда с добър пас на Чаушев и не сбърка, пускайки технично топката в десния ъгъл. В почти идентична ситуация се озова Велко Мичкюров минути по-късно, но прехвърлящият му удар мина на сантиметри над гредата.  Резултатът все пак се покачи на 5:0 в 60-та минута. Влезлият след почивката Виктор Кутманов реализира след добро поемане и удар от въздуха. Пет минути по-късно Локомотив получи правото дв изпълни наказателен удар. Зад топката застана Ириней Айлов, който с плътен шут вкара за 6:0. В последните минути на срещата "черно-белите" въобще не намалиха обороти, точно обратното отбелязаха още два гола дело на Илия Смилянов и отново на Виктор Кутманов - 8:0.