Тимът на Локомотив набор 2004 се класира за 1/32-финалите на турнира Gothia Cup в Швеция! Момчетата на Апостол Костадинов ще срещнат там утре от 8:00 местно време немския Еймсбютелер. При успех, на 1/16-финалите съперник на "черно-белите" ще бъде един из между отборите на Мугинс (Франция) и Ланзароте (Испания).

Вчера Локомотив изигра два мача от турнира. Както ви съобщихме, първият бе от груповата фаза, като "смърфовете" отстъпиха с 1:4 на Нийнщедтен. Двубоят започна кошмарно, като Локомотив остана с 10 души на терена още в 4-та минута след директен червен картон и дузпа за противника, която бе реализира. До края на срещата момчетата на Апостол Костадинов се опитаха да изравнят играта, но отстъпиха с 1:4. В крайна сметка Локомотив завърши на второ място в група 16 и продължи напред в шампионски поток А на надпреварата (всички класирали се на 1-во и 2-ро място в своите групи).

Няколко часа по-късно на 1/64-финалите Локомотив срещна английския Феникс ФА. С много борбеност и желание "черно-белите" успяха да надвият своя съперник с 3:2 и продължават участието си в Швеция!

Така в днес сутринта Локомотив излиза в търсене на място на 1/16-финалите. Според програмата на Готия Къп, днес ще се проведат  1/32, 1/16 и 1/8-финалите на турнира, което означава, че ако се случи най-добрата развръзка, "черно-белите" ще изиграят цели три мача в рамките на деня.