Ал-Насър взе шеста поредна победа в първенството на Саудитска Арабия. Отборът на Кристиано Роналдо спечели с 1:0 гостуването си на Ал-Халеей с 1:0. Голът не беше дело на португалската звезда, а на Аймерик Лапорт. Бившият защитник на Манчестър Сити се разписа с глава в 68-ата минута.

Роналдо направи няколко пропуска, като веднъж уцели нарепчната греда, а в друга ситуация негово попадение беше отменено заради засада. 39-годишният нападател има 29 гола и 10 асистенции през сезона. Ал-Насър пък е на второ място в класирането със 71 точки - 9 по-малко от лидера Ал-Хилал.

Ал-Насър не убеди с представянето си срещу съперник от долната половина на таблицата, но измъкна победата в средата на второто полувреме. Марсело Брозович центрира от левия фланг, а Лапорт се пласира на точното място в наказателното поле и отклони топката с глава, като не остави шансове на вратаря на домакините.

До края на сезона в СПЛ има пет кръга. Преди тях Ал-Насър ще се изправи отново срещу Ал-Халеей, но в мач за Кралската купа на шампионите.

Последвайте каналите ни в: