Един от основните футболисти на ЦСКА през сезона – Тобиас Хайнц, е много възможно да остане на резервната скамейка в съботното вечно дерби.

Норвежецът игра като „фалшива деветка“ в последния кръг от редовния сезон срещу Арда и дори се разписа за победата с 3:2 след разбъркване при корнер. За сблъсъка с Левски обаче на линия ще бъди титулярният централен нападател Фернандо Каранга, който пропусна предишните два двубоя на тима заради контузия. Така бразилецът ще измести Хайнц от върха на атаката. Мястото на Матиас Фаетон по левия фланг не подлежи на въпрос, тъй като той е единственото типично крило в състава. Триото в центъра на терена от изнесения по-напред Линдсет, Кареасо и Юга също няма да бъде пипано. Така единствената възможност Тобиас да стартира е да замени Улаус Скаршем отдясно. Зимното попълнение на ЦСКА обаче изигра най-силния си мач с червената фланелка досега именно в Кърджали, като отбеляза и победното попадение в срещата. Затова и е по-вероятно бившият футболист на Розенборг да стартира в събота. Все пак сънародникът му Хайнц има предимството, че е с по-голям опит в дербито и вече се е разписвал два пъти в мрежата на Левски, включително и при успеха с 2:0 в началото на месеца. Това е и козът, който все пак би могъл да натежи при избора на Стамен Белчев.

Както вече писахме, той има и две сериозни дилеми за защитата. Наставникът на червените все още се колебае за десния бек и единия централен бранител. Юрген Матей ще започне със сигурност от първата минута въпреки много слабото си представяне в Кърджали, където носеше вина и за двата гола на Арда. Белчев обаче още не е решил на кого да заложи като негов партньор. Той ще избира между Християн Петров и Енес Махмутович. Първият доскоро лекуваше контузия и тренира на пълни обороти едва от няколко дни. Вторият често прави груби грешки и е рисков играч.

Ако на десния бек Белчев предпочете Браян Кордоба, то това ще означава, че на левия ще мине Тибо Вион. Има опция французинът да застане на типичната си позиция отдясно, а отляво да стартира Санянг. Този вариант обаче е по-малко вероятен.