Бих искал първо да изразя възмущението си от строителството на стадион “Локомотив”, а след това да задам някои въпроси към администрацията. Това заяви общинският съветник от “Браво, Пловдив” Ерол Садъков по време на днешната сесия.

“Вижда се, че стадионът се строи изключително бавно, но пък за сметка на това – некачествено. На Трибуна Бесика и на Южната трибуна има неприемливи неща, които са видими с просто око – ръжда по огради, парапети и други метални елементи. Подпухнали и напукани стени, течове и влага”, каза Ерол Садъков и уточни, че изказването му е “във връзка с публикации в медиите относно качеството на строителството на стадион “Локомотив“.

“Баща ми е от хората, които са дали целия си живот на Локомотив. Първите ми крачки са направени на стадион “Локомотив“, там съм израснал, най-вероятно и там ще остарея. Недопустимо е строители да се подиграват с паметта на стотици пловдивчани, отдали живота си на любимия си клуб, както и с бъдещето на Пловдив – децата, които се радват на успехите на Локомотив”, допълни общинският съветник.

След това той зададе следните въпроси:

Кой следи качеството на строителството? Правена ли е проверка от Община Пловдив за строителните дейности, извършени дотук? Какво възнамерява да предприеме Община Пловдив предвид некачественото строителство? Има ли заявени още индексации от фирмата изпълнител? Ще има ли санкции срещу строителите? Кога и как Община Пловдив смята да пусне обществената поръчка за централната трибуна и вертикалната планировка за стадион “Локомотив“?