Нефтохимик спечели гостуването си на Балкан 1980 (Планиница) с 2:1 в мач от шампионата на АОГ. Срещата премина оспорвано, като головете паднаха през първата част на мача.

“Зелените” от Бургас поведоха в 20-ата минута след отсъдено нарушение в наказателното поле на домакините. Денис Токмак, който в тази среща игра на върха на атаката, беше спънат пред вратата на Балкан и Славов превърна в гол отсъдената дузпа. Преди края на полувремето домакините останаха с човек по-малко, след като последният човек в защитата им фаулира откъсващ се нападател на Нефтохимик.

Изненадващо, Балкан успя да изравни в 41-ата минута с гол от дузпа. Равенството в мача се запази само няколко секунди, защото Нефтохимик отбеляза нов гол след пробив и удар на Алекс Димитров по дясното крило.

През второто полувреме домакините предложиха битка в средата на терена и с много желание успяваха да се противопоставят на гостите от Бургас. “Зелените” пропусна няколко много добри ситуации за нов гол, а крайният съдийски сигнал дойде при резултат 2:1 в полза на Нефтохимик.

Съставът на Нефтохимик: Тотев, Илчев, Славов, Кръстев, Николов, Попов, Димитров, Иванов, Исмаилов, Славилов, Токмак

Последвайте каналите ни в: