Световната номер 2 Арина Сабаленка отстъпи с 6:3, 3:6, 5:7 срещу Маркета Вондроушова на четвъртфиналите на турнира по тенис за жени в Щутгарт, който е с награден фонд от 922.5 хиляди щатски долара. С това серията на беларускинята от три поредни финала в Германия беше прекратена.

Вондроушова, шампионка от Уимбълдън, поведе с 4:1 във втория сет, преди Сабаленка да пробие и да намали на 3:4. Чехкинята, шеста в схемата в Щутгарт, обаче направи третия си пробив и задържа подаването си, за да изпрати мача в последна част. Сабаленка поведе с 5:4 в третия сет, но Вондроушова взе следващите три гейма за победата.

В следващия си мач чехкинята ще се изправи срещу победителката от последния мач за деня между Марта Костюк и Коко Гоф.

"Беше много труден мач, но съм доволна. Арина е великолепна тенисистка и просто опитвах да се задържам в по-продължителните състезания. Тя има много бърз удар и е трудно да връщаш, но запазих спокойствие", каза тя, цитирана от агенция Ройтерс.

Ига Швьонтек, която води в ранглистата на УТА, пък победи Ема Ръдукану със 7:6(2), 6:3 и продължи серията си в Щутгарт, печелейки 10/10 мача. Следваща съперничка на полякинята е Елена Рибакина, която се наложи с 6:3, 5:7, 6:3 срещу Ясмин Паолини.

Последвайте каналите ни в: