Българският национал по бокс Рами Киуан показа класа на ринга в Белград и премина успешно през първия кръг на категория до 75 килограма от европейското първенство за мъже и жени.

Носителят на квота за предстоящите олимпийски игри в Париж надигра румънеца Мариан Булеу. Киуан използва бързи контра-атаки и отличен тайминг с прави удари и крошета, за да обезкуражи представителя на северната ни съседка. Булеу не се даде лесно и се опита да наложи своя стил на игра с много преса и атакия, но Киуан запази спокойствие и остана в контрол на двубоя до последния гонг.

В последната трета част българинът бе най-доминантен, като зае центъра на ринга и обсипа съперника си с атаки. Това доведе до отброяване за нокдаун в последната минута след мощна серия в тялото и в главата на Булеу.

И петимата съдии край ринга в сръбската столица гласуваха победата за Киуан. Това бе втора победа за България в първия ден от шампионата на Стария континент. По-рано днес Радослав Росенов също победи с единодушно съдийско решение и се класира за четвъртфинал в дивизията до 60 килограма.

Утре (20.04) на ринга ще се качат Кристиян Николов (80 кг.) и Йордан Морехон (тежка категория +92 кг.).

Последвайте каналите ни в: