Мениджърът на Арсенал Микел Артета увери, че резултатите от последната седмица, в която “топчиите” загубиха от Астън Вила и отстъпиха първото място в първенството, след което отпаднаха от Байерн (Мюнхен) на 1/4-финалите в Шампионската лига, няма да нарушат концентрацията на отбора. Единствената цел в момента е тимът да победи като гост Уулвърхамптън в неделя, което ще изстреля Арсенал отново на върха в класирането, тъй като лидерът Манчестър Сити няма през този уикенд да играе във Висшата лига заради полуфинала за ФА Къп срещу Челси.

“Преживяванията през последната седмица не бяха най-добрите, но ситуацията е такава, каквато е. Трябва да я приемем и да продължим. Сега съм напълно концентриран върху това, което ни предстои. В момента сме зад Манчестър Сити и трябва да направим всичко по силите си. Контекстът е ясен - ако победим, ще сме на върха в лигата. Ако вие е нужно нещо друго като мотивация, значи имате проблем.

Трябваше да спечелим срещу Астън Вила, но платихме цената за пропуснатите възможности. Сега не трябва да говорим много, а да покажем от какво се направени в мача срещу Уулвс", заяви Артета.

Испанецът обясни колко близо е до завръщане в игра Юриен Тимбер, който се възстанови след дългосрочна контузия: "Двубоят с Уулвърхамптън идва твърде скоро за него. Той ще продължи да играе с отбора до 23 години. Изглежда добре в тренировките. Всички останали са добре".

Последвайте каналите ни в: