Фиорентина спечели по драматичен начин първия двубой с Брюж от 1/2-финалите на Лигата на конференциите. "Виолетовите" се наложиха с 3:2 на своя "Артемио Франки", а победният гол на Мбала Нзола падна в 91-вата минута на добавеното време. Преди това италианците на два пъти повеждаха в резултата чрез Рикардо Сотил в 5-ата и Андреа Белоти в 37-ата минута, но гостите на два пъти изравняваха чрез Ханс Ванакен от дузпа в 17-ата и Игор Тиаго в 63-ата минута. Белгийците пък завършиха мача в намален състав, след като Рафаел Ониедика си изкара червен картон в 61-вата минута.

Срещата започна отлично за отбора на Фиорентина, който взе преднина с ранен гол. Още в 5-ата минута Рикардо Сотил си освободи пространство на ъгъла на наказателното поле и с красив удар в далечния ъгъл на вратата вкара за 1:0.

Брюж обаче успя да реагира и в 17-ата минута изравни. Играч на домакините докосна топката с ръка в пеналта и след разглеждане с ВАР съдията даде дузпа за гостите, реализирана от Ханс Ванакен.

"Виола" си върна преднината в резултата в 37-ата минута, когато Андреа Белоти бе намерен в наказателното поле с гръб към вратата, успя да се обърне и да отправи точен удар за 2:1.

В 61-вата минута Брюж остана в намален състав, след като Ониедика си изкара два жълти картон в рамките на три минути, които се превърнаха в червен и той трябваше да поеме към съблекалните.

Въпреки това в 63-тата минута гостите успяха отново да изравнят. Игор Тиаго получи дълъг пас, бившият играч на Лудогорец надбяга прекия си пазач и с прецизен удар по земя успя да прати кълбото в далечния ъгъл за 2:2.

В добавеното време Фиорентина все пак се добра до победата. Нзола достигна до една отскочила топка в близост до вратата, първият му удар се отби от гредата, но той бе достатъчно съобразителен, за да стигне отново то топката и при втория си опит да отбележи за крайното 3:2.

Така Фиорентина взе крехък аванс преди реванша, който по всичко личи, че ще бъде не по-малко вълнуващ, като Брюж ще направи всичко по силите си да обърне нещата в своя полза на собствения си стадион.

Последвайте каналите ни в: