Старши треньорът на Байер (Леверкузен) - Чаби Алонсо, говори след реванша от 1/4-финалите на Лига Европа между германците и тима на Уест Хам. Двубоят завърши при равенство 1:1, което означава, че “аспирините” продължават напред към финалната четворка. Въпреки този значим успех наставникът на отбор беше повече критичен, отколкото позитивен.

“Подготвяхме се  за вариант, в който Уест Хам ще ни пресира много силно. Не ни беше много удобно да играем в нашата формация. Честно казано, през първото полувреме съперниците бяха по-добри и ние се чувствахме не на място. Много е важно, че не допуснахме втори гол, защото те определено играха по-добре от нас. За щастие, обърнахме нещата след почивката. И се радвам, че продължихме напред. Винаги има трудни моменти в Лига Европа”, каза Алонсо.

На полуфиналите играчите на Байер ще се изправят срещу тима на Рома в повторение на миналогодишната битка от тази фаза на турнира. Тогава “римляните” излязоха крайни победители. Сега мачовете са на 2-ри и 9-и май, като първият мач е в Рим, а реваншът в Леверкузен.

Последвайте каналите ни в: