Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, коментира загубата на отбора с минималното 0:1 от тима на Байерн (Мюнхен) в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига. Поражението означава, че “артилеристите” напускат “турнира на богатите” след като отстъпиха в общия резултат с 2:3.

“В момента преобладава чувство на разочарование в съблекалнята. Иска ми се да намеря правилните думи, които да кажа, но не мога да ги намеря. Трябва да минем през това. Изправихме се срещу отбор с много опит. Имаше моменти, в които бяхме по-добри, но им позволихме да ни отбележат два гола още в първия мач, с което им дадохме преднина. Сега е моментът да се стиковаме с играчите, защото те имат нужда от нашата подкрепа. Те са тези, които ни отведоха в това пътешествие”, каза наставникът на “топчиите”.

Въпреки неприятната загуба отборът на Арсенал, воден от Микел Артета демонстрира за втори пореден сезон невероятен прогрес и се завърна в Шампионската лига след 7-годишно отсъствие, както и прескочи фазата на 1/8-финалите в турнира за първи път от 2010 г. насам.

Thierry reacts to Arteta's post match interview and discusses what is missing for Arsenal right now. 👀 pic.twitter.com/VNX0ysKjFF

— CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) April 17, 2024

“Клубът не е бил в Шампионската лига от седем години. Първо ти се иска да се класираш, но след това се появява и желанието да играеш на полуфинал и на финал. Ние много искахме да направим това, но както виждате на много други отбори им отнема по шест/седем години да стигнат до това ниво. А ние бяхме много близо, това е истината”, допълни Артета.

Последвайте каналите ни в: