Халфът на Лацио Фелипе Андерсон официално обяви, че ще премине в Палмейрас. Бразилецът беше считан за сигурно ново попълнение на Ювентус, но изненадващо реши да предприеме друга стъпка в кариерата си.

Офанзивният полузащитник използва социалните мрежи, за да съобщи, че няма да поднови договора си с Лацио. Той имаше договор до края на сезона, а преговорите за удължаването му завършиха без положителен резултат.

“От уважение към Лацио и феновете, които винаги са ме подкрепяли, искам да потвърдя, че не постигнах споразумение за нов договор с клуба и ще тръгна по нов път от следващия сезон. Винаги съм бил отдаден на Лацио и мога да ви уверя, че ще продължа да нося с гордост фланелката на клуба до последния ден от контракта ми. Благодаря ви за всичко”, написа Фелипе Андерсон.

Comunicato! pic.twitter.com/8JYMZI4QC3

— Felipe Anderson (@F_Andersoon) April 15, 2024

Бразилецът игра за “орлите” между 2013 и 2018 година, а през 2021-а се завърна от Уест Хам и започна втория си престой в клуба от Вечния град. До момента той има 319 мача и 58 гола за “бианкочелестите”.

В Ювентус бяха убедени, че ще привлекат като свободен агент халфа, който днес навършва 31 години. От Палмейрас обаче изпревариха “бианконерите” и вече се похвалиха, че са подписали с Фелипе Андерсон. Смята се, че той е предпочел да се върне в родината си по семейни причини.

Последвайте каналите ни в: