Реал Сосиедад не успя да победи Алмерия в домакинството си от 31-вия кръг на Ла Лига. Срещата завърши 2:2, а баските изпуснаха две точки в края. Гостите първи откриха чрез Адриан Ембарба в 30-ата минута, но домакините направиха обрат чрез Шералдо Бекер в 32-рата и Микел Оярсабал в 59-ата минута. Алмерия обаче открадна точката в самия край, изравнявайки от дузпа, реализирана отново от Ембарда в 88-ата минута.

Гостите първи взеха преднина в мача. В 30-ата минута Адриан Ембарба получи дълъг пас, пребори се с прекия си пазач, като останаха съмнения и за нарушение, каквото не бе отсъдено, и отбеляза за 0:1.

Реал обаче реагира светкавично и в 32-рата минута възстанови равенството чрез Шералдо Бекер, който засече центриране на Хави Галан.

В 44-тата минута изстрел на Мартин Субименди се отби от гредата, а в 49-ата гол на Микел Оярсабал не бе зачетен заради засада.

Домакините все пак успяха да стигнат до втори гол 59-ата минута. Топката бе центрирана за Шералдо Бекер в наказателното поле, той свали към Микел Оярсабал, който отблизо отбеляза за 2:1.

В края обаче домакините изпуснаха победата. В 87-ата минута Чоко Лосано бе задържан в наказателното поле от Игор Зубелдия, който получи червен картон за това си действие, а гостите получиха шанс да изпълнят дузпа. Адриан Ембарба реализира от бялата точка за крайното 2:2.

След това реми Реал Сосиедад остава на 6-ото място с 50 точки. Алмерия пък е на дъното на таблицата с 14 точки.

Последвайте каналите ни в: