Момчетата от Елитния отбор на Лудогорец U17 записаха класически резултат 3:0 срещу опонентите си от Хебър (Пазарджик). Мачът от XXI кръг се игра в комплекс „Гнездо на орли“.

През първото полувреме футболистите на старши треньора Мартин Цирков не се представиха достатъчно убедително и резултатът на почивката остана нулев. Пропуски да отбележат гол направиха Янко Ажлани и Крум Стойчев.

След подновяването на играта Станислав Витанов откри резултата, като бе точен от бялата точка. Дузпата, отсъдена в 60-тата минута, бе за нарушение срещу Петър Люцканов. 5 минути по-късно Александър Валеков удвои преднината за Лудогорец след удар от границата на наказателното поле. Точен за крайното 3:0 бе Янко Ажлани с добавка след удар в гредата на Крис Иванов.

През втората част на срещата „орлетата“ изпуснаха още изгодни позиции да увеличат своята преднина. Неточности допуснаха Филип Гигов, Георги Пенев и Наско Янев, който се оказа сам срещу вратата на Хебър.

Слабо първо полувреме за нашия отбор. Поздравявам момчетата за реакцията през оставащите минути до края на срещата, коментира старши треньорът на Лудогорец U17 Мартин Цирков.

В следващия XXII кръг на Елитната група до 17 години „орлетата“, които са лидери в класирането, предстои да гостуват на съперниците от Пирин (Благоевград).