"Марица" U19 изпусна да победи "Верея" като гост. Двата тима завършиха наравно 1:1 в среща от 20-ти кръг от Зоналната група U19. Двубоят се игра в сряда на изкуствения терен до стадион "Верея" в старозагорския квартал "Кольо Ганчев". "Жълто-сините" изпуснаха лековато близо две дузини сто процентови положения и не успяха да спечелят, като така пропуснаха да се изкачат на третото място в класирането. Тимът има голям потенциал, но липсата на постоянство в му пречи да постига по-добри резултата и да заема мястото, което му приляга.

"Марица" не изигра добър мач. Пловдивчани поведоха през първата част с гол на Даниел Беломачев. Домакините изравниха от дузпа в самия край на полувремето, а през второто се затвориха. "Жълто-сините" изпуснаха с лека ръка 4 ситуации на празна врата, веднъж гредата спаси домакините, а защитници на няколко пъти чистиха топката от голлинията. Илиян Пиронков, Даниел Беломачев, Георги Вълков, Емилео Макавеев, Ангел Тосев, Христо Ботевски пропуснаха положенията пред вратата на противника, а в крайна сметка двубоят завърши 1:1.

"Марица" има 43 точки и заема 4-то място. Със същия актив са третия "Димитровград" и втория "Арда" (-2 мача). В следващия кръг възпитаниците на Абип Конедарев и Йордан Влашки ще запишат служебна победа над отказалия се от първенството състав на "Спартак", а на 17 април ще гостуват на "Априлец" (Бояджик). Следва ново гостуване, но на втория "Арда", а първия домакински мач след тази серия е чак на 1 май срещу "Крумовград".