Насред тежкия и сгъстен шампионатен график на Елитите на Лудогорец, два от тези отбора записаха ключови победи срещу гарнитурите на Ботев (Пловдив). В XXI шампионатен кръг и което е по-важно - в рамките само на няколко часа момчетата от Лудогорец U15 и от Лудогорец U16 надиграха юношите на "канарчетата".

За двата мача "орлетата" пропътуваха разстоянието до града под тепетата. Талантите на Шампиона до 15-годишна възраст, водени от старши треньора Милен Маринов биха с 2:0 жълто-черните. По-големите момчета на Росен Маринов пък подчиниха същия опонент с 1:0.

Важните три точки осигури още по-комфортна преднина на двете формации на Лудогорец, които са лидери в своите Елитни групи. Победите им идват и на прага на предстоящите също толкова важни сблъсъци, които ще се изиграят още тази неделя. Те отново ще се изправят срещу един и същи противник, този път в лицето на ЦСКА (София), но тях ще посрещнат на свой терен.

Момчетата от Елитния тим Лудогорец U16 подчиниха с 1:0 противниците от Ботев (Пловдив). "Орлетата" гостуваха за важната среща от XXI шампионатен кръг.

Единственото попадение в двуострия мач отбеляза Елисей Съров в 23-тата минута след първия съдийски сигнал. Двата тима се оттеглиха на почивката с този гол аванс за Лудогорец.

След подновяването на играта "орлетата" отправиха още редица опасни удари от дистанция към вратата на пловдивчани. Чисти положения се откриха и пред Максим Минков, който обаче не успя да се разпише за своя тим.

Поздравявам отбора за важната победа на негостоприемния терен в Пловдив и срещу този силен съперник! Момчетата дадоха всичко от себе си. Сега за нас е важно възстановяването преди сблъсъка с ЦСКА, коментира гордият наставник на Лудогорец U16 Росен Маринов.

Следващата шампионатна среща на "орлетата" от XXII кръг в Елитната група срещу ЦСКА (София) е след само три дни, в неделя, в комплекс "Гнездо на орли".

 

15-годишните „орлета“ на Лудогорец спечелиха с 2:0 шампионатната среща срещу Ботев (Пловдив). След спечелените три точки от гостуването си, едноличните първенци в класирането на Елитната група дръпнаха още по-напред на върха.

В началото на мача Джем Андонов се оказа под ъгъл сам срещу вратаря, но пропусна да открие резултата. В 17-тата минута Ястиян Георгиев даде великолепно извеждащо подаване към Николай Попов, който елегантно насочи топката в долния ляв ъгъл, пазен от стража на Ботев. При 1:0 за Лудогорец Джем Андонов отново пропусна да отбележи във вратата на малките „канарчета“ и така двата тима се оттеглиха на почивката с гол аванс за Лудогорец.

В първите минути на втората част Тимур Мустафа бе близо до попадението, но пропусна да отбележи с глава. В 68-та минута „орлетата“ извършиха добър преход в атака, Веселин Георгиев изведе Петър Клявков, който оформи крайното 2:0.

Доволни сме от победната игра, поздравявам момчетата за представянето им на нужното ниво макар натоварения шампионатен график. По време на тренировъчния процес ще продължим да изчистваме грешките, коментира старши треньорът на Лудогорец U15 Милен Маринов.

В следващия XXII кръг на Елитната група „орлетата“ предстои да се изправят срещу ЦСКА (София). Мачът ще се играе още тази неделя в комплекс „Гнездо на орли“.